Medlemssider - Viborgslaegtsforskning

Gå til indhold

Hoved menu:

Medlemssider

Her finder du medlemmernes egne forskerområder
Sådan kommer du med i oversigten: Send en mail til webmaster@viborgslaegt.dk med følgende oplysninger: Navn, e-mail, arbejdsområde (hvad arbejder du med, hvad søger du, hvad kan du evt. hjælpe andre med).

Oversigt: Klik på forskernavnet for at se mere. Bilagene åbner som PDF-filer, der kan kopieres, udskrives, gemmes m.m. Husk også, at der som regel kan søges i et dokument ved at bruge F3-tasten.


Anton Blaabjerg arbejder med slægtsforskning både professionelt og privat. Personkredsen  er meget omfattende med mange henvisninger, og det geografiske område er stort. Se Anton Blaabjergs anetavle her.
---
Carsten Friis Fischer arbejder med familier hovedsageligt i Viborg-området.  Klik på navnet og se f.eks. hvilke navne forskningen omfatter.
---
Svend Aage Eriksen er afgået ved døden i 2013, men oplysningerne bliver foreløbig liggende med Else Skovbo som kontaktperson. Klik på navnet og se mere.
---
John Gaml har lavet en hjemmeside med sin slægtsforskning og desuden med en ordbog for slægtsforskere.
Klik på navnet for at gå til hjemmesiden.
---
Gerhardt Hørdum arbejder med slægten i mange jyske sogne. Desuden gårdhistorie, skolehistorie og en fattiggårds historie. Klik på navnet og se mere.
---
Inga Hørdum arbejder med sin slægts historie i mange sogne i Jylland. Desuden er der gårdhistorie og en enkelt specialitet. Klik på navnet og se mere.
---
Else Skovbo Jensen arbejder fortrinsvis med slægter fra Djursland, men der er også indvandrede personer. Klik på navnet og se mere.
Se Djurslandsdatabasen her.  Se Anelister her.
---
Niels Egon Jensen arbejder med sin slægt i flere nørrejyske sogne og har også aner fra Skåne. Klik på navnet og se mere.
---
Magne Juhl arbejder fortrinsvis med sin slægt i Ribe Amt, samt dele af Sønderjylland. Lokalhistorie og oversigter med relation til slægtsforskning i USA. Klik på navnet og se mere.       
Oversigt over Magne Juhls arbejder
Flere af Magne Juhls arbejder ses her som PDF-filer: De kan åbnes, gemmes, printes ud...
Litteraturliste til foredrag i Aalborg, september 2016   
1. En oversigt over personer nævnt i en smuglersag fra 1771.    
2. En oversigt over personer fra Danmark nævnt i en bog om Elk Horns historie i 100 år.       
3. Om risiko for skibsforlis under overfarten til Amerika.       
4. Udvandring fra Vilslev ved Ribe.   
5. Oversigt over jordemødre fra Viborg amt, 1739-1920.   
6. Oplysninger om jordemødre fra Ringkøbing amt, 1739-1920.
7. Oplysninger om jordemødre fra Bornholms amt, 1739-1920.
 
8. Jordemoderuddannelse og godsejere.  
9. Jordemødre i Sønderjylland.
10. Jordemødre i Thisted amt.
11. Jordemødre i Ribe amt
12. Jordemødre i Dansk Vestindien, Estland, Island, Grønland, Norge, Sverige.  
 
13. Jordemødre i Randers amt. 
---
Tove Krog arbejder med sin slægt i Viborgområdet, udvandrerhistorie, enkelte personer og lokaliteters historie, beretninger. Klik på navnet og se mere.
---
Lene Fuglsang Majlandt forsker hovedsageligt i det sønderjyske område, de 8 sogne, Eltang-Vilstrup, Nørre Bjert, Seest, samt Lejrskov sogne, med en afstikker til Australien. Klik på navnet og se mere.
---
Niels Henrik Nielsens forskerområde er Samsø herred med enkelte afstikkere til Djursland og Nordfyn. Klik på navnet og se mere.
---
Kurt Pajbjerg arbejder med en række sogne, fortrinsvis i Vestjylland.  Klik på navnet og se mere.
---
Alice Pedersen. Der er foreløbig lagt en lille smagsprøve ud af forskningsområdet.  Klik på navnet og se mere.
---
Grete Pedersen arbejder med sin slægt i Jylland, på Fyn og i Sverige. Præsentationen viser oldeforældrene som udgangspunkt. Klik på navnet og se mere.
---
Karen Greve Straarup arbejder med slægter primært i Jylland og på Fyn og fortrinsvis gårde. Henvisning til en hjemmeside. Klik på navnet og se mere. Endvidere kan ses Stokhuset - en fangeliste i uddrag  Noter om Stokhuset Noter til foredrag om en kriminalsag.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu